Munskydd i sommarhettan

Idag var jag tvungen att åka in till Málaga för några kundmöten. Trevligt kan man ju tycka när man jobbar hemifrån att få komma ut och röra lite på sig, se folk, sätta på sig klänning, mascara och fingå lite i stora staden. Verkligheten var dock långt ifrån ifrån den känslan. Med nära 30 grader varmt och 75 procents luftfuktighet i kombination med munskydd… Det enda positiva är väl möjligen att halva ansiktet inte syns så man kommer undan med en del. Sedan det blev 100% obligatoriskt med munskydd oavsett avstånd i Andalusien för några veckor sedan har jag tyckt när jag hört folk som klagat (alltid svenskar, aldrig spanjorer), att herregud så farligt är det väl inte. Mig stör det inte. Och vi gör det för allas vårt bästa. Etc. Lätt att säga när man jobbar hemifrån och bara behöver sätta på sig det korta stunder då och då. Kan erkänna att jag idag hade ganska nära till paniken den sista stunden innan jag till slut kastade mig in i min egen bil, satte på AC:n på 17 grader och slet av munskyddet… Ikväll har Iván och jag haft playdate vid poolen med en av hans klasskompisar och mamman som är sjuksköterska. När hon jobbar har hon dubbla munskydd, visir och plastkläder utanpå de vanliga… Det gäller att ha lite perspektiv. För övrigt såg jag under fyra timmar i Málaga och 6 km promenerande genom gamla stan fram och tillbaka två gånger, inte en enda person utan munskydd. Inte en. Så jag sväljer mitt gnäll. Låter det bara pysa ut lite här. Men jag är jäkligt glad att jag imorgon får lov att jobba hemifrån.

5 tankar på “Munskydd i sommarhettan

 1. Hej!
  Ja det måste vara svinjobbigt att ha munskydd länge…Jag hade givetvis munskydd det lilla jag var ute innan jag åkte hem 21 juni. Men till fiket ett antal ggr och där kunde man ju ta av…väldigt glest mellan borden och inte satt vi länge heller. Stackars dom som får ha dom i många timmar. Nej nu vågar ju ingen vara utan då det kostar skjortan. Läste att vårdcentralerna har många besök för att få intyg på andningsrelaterade sjukdomar…var det på Sydkusten?
  OK, många är och blir deprimerade av detta elände…jag är inget undantag.
  Får väl se om det går att åka ner, kanske i oktober. Till dess får jag blogga, det är det närmaste Spanien jag kan komma 🙂 Och läsa reportage i spansk,norsk och svenska tidningar.
  Kram P ♥♥

  Gilla

  • Enligt min väninna sjuksköterskan kommer vi ha det ok här fram till ungefär oktober, då det kommer bli besvärligt på sjukhusen igen. Hon tror att andra vågen blir värre än den första, eller i alla fall att det finns risk för det. Inte kul att du blir deprimerad av detta, det gäller att fokusera på rätt saker. Inte alltid lätt. Viktigaste att komma ihåg dock, är att även om det är långvarigt så är det inte för alltid. Det gäller bara att stå ut och göra det bästa av situationen tills det finns ett vaccin. Ta hand om dig! Spanien finns kvar och väntar på dig! Kram

   Gilla

 2. På tal om mun-skydd! Är sällan ute ”på stan” , numer, jobbar hemifrån och slipper handla mat, , mannen fixar det. ”Gött” att slippa.. Så när det äntligen är dags att ge sig ut har jag märkt att folk inte längre hälsar🤨 tackar tusan för det med alla skydd o stora solglasögon och man kan vara inkognito numer. Så slipper man smink dessutom som bara kladdar ner ”mascarillan” I alla fall.
  Länge leve munskyddet, blir vår räddning här framöver.

  Gilla

  • Jag tycker ändå jag känner att många verkligen ser en i ögonen för att liksom kompensera för munskyddet. Jag har också upptäckt att man faktiskt ser ett leende ändå. Visst är det inte samma sak men upplever ändå att folk anstränger sig lite extra.

   Gilla

 3. Exakt, nej för tusan, Malagaborna,är allt lika sociala som vanligt, det är nog bara ovanan att vara ”utklädd” Och gömd!!
  Varma sommarhälsningar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s