Veckan som gått

Denna veckan har varit vansinnigt intensiv utan att jag egentligen vet vad det är jag sysslat med. Var tvungen att titta på mina mobilbilder för att se vad jag gjort och det visar sig att jag fotat bullbak i lördags och nästa gång jag tog bilder var igår torsdag när vi mötte upp två familjer med barn i Iváns klass på stranden för kvällsbad och ”espetos” till middag. För mig som fotar i tid och otid betyder det dels att jag förmodligen suttit vid datorn hela tiden, dels att jag inte har något alls att hänga upp minnet på. När jag anstränger mig minns jag att jag var i Málaga för att träffa två olika kunder i måndags. Och att Iván var hos sin pappa måndag till onsdag. I övrigt har jag mest försökt dribbla mellan mina två jobb varav det ena många gånger handlar om att tala med folk på telefon eller svara på mail, personliga möten undantagna. Och det andra till stor del handlar om att producera texter. Så den genomgående känslan är att det ena jobbet stör det andra. Det är verkligen en konst att ha många uppdrag parallellt vilket inte alls är det samma som att ha många bollar i luften för en och samma uppdragsgivare. Från 1 september blir det tydligare fokus på skrivandet och färre turer till Málaga. Dessutom börjar skolan. När jag påminner mig själv om att jag jobbat heltid de senaste två veckorna utan någon barnomsorg alls, känner jag att jag vill vara ganska snäll i min utvärdering av mig själv.

Imorgon åker vi på en liten minisemester till Nerja där vi fått låna ett hus. Vi ska äta Ayos paella på Burrianastranden, jag ska visa Iván grottorna och så ska vi bada, grilla och umgås. Tar med oss ett gäng vänner, både stora och små så vi båda får våra behov tillfredsställda. Vi kommer hem måndag eftermiddag/kväll och skolan börjar på tisdag. Känns som ett utmärkt avslut på sommarlovet. Dessutom ska temperaturen gå ned till några grader under 30 nästa vecka och vad det verkar, strax under 20 på natten. Så nästan höst hörrni! Har inte köpt nytt pennskrin men dock nya skor, och en ny kran till ena badkaret… och lagat min fem år gamla iPad vars skärm förvandlades till mosaik för ett tag sedan, lagom till Iván får lov att ta med sig den till skolan. Ja, det var väl veckans stora inköp. Mina skor är svarta gympadojor som heter Suecos, på rea. Så nöjd. Kommer blir så fin. När det blir höst på riktigt. I januari nån gång…

Och apropå kranen. Mitt hus är 20 år gammalt och det mesta sjunger lite grand på sista versen. Det börjar bli mycket konstgjord andning nu känner jag, för att hålla liv i saker och ting ett tag till… I alla fall så bröts duschslangen i ena badrummen av inuti kranen och vi har inte kunnat duscha där på hela sommaren. Lyxigt ändå såklart att ha två badrum och bara kunna använda det andra istället. Jag har sparat problemet och lagt på den mentala högen för sådant som ska lösas ”sedan”. Nu var det så att mitt kylskåp klickat ett tag och sent i onsdag insåg jag att det inte var särskilt kallt. Att det kanske inte varit det på ett tag? Frysen verkade också lida av klimatförändringar. Så typiskt mig att komma på att kylen/frysen håller på att lägga av vid midnatt och få panik över att maten smälter. Ringde någon slags jour som dock bokade in sig till dagen efter. Det kom en rörmokare, eller vad han nu var, tittade lite på kylskåpet och höll sedan ett långt föredrag om att stackars kylskåpet förmodligen överbelastats och behövde semester. Om det var kompressorn som var trasig skulle det vara bättre att köpa ett nytt. Men troligen behövde det bara lite vila så skulle det återhämta sig. Mycket riktigt. Det verkar ha återhämtat sig. Passade på att låta honom montera ny kran också. Han kom och gick två gånger under samma dag och jag hann tänka en del på hur jag gillar mitt hem och inte lider av några komplex när jag har mina egna vänner på besök. Men varje gång jag har en hantverkare hemma mår jag dåligt över hur mycket jag skäms över att det är trångt, jag har för mycket grejer, har smutsigt, stökigt, gamla grejer som jag förmodligen inte tagit hand om på rätt sätt? Säger förlåt hela tiden. Vad är det om?

2 tankar på “Veckan som gått

 1. Heja dig! Ja, gud va snäll mot dig själv som jobbar och har barnet hemma… jag fick inte alls gjort de jag skulle när jag vobbade förra veckan…När slutar du med dubbla tjänster? Så härligt med minisemester.

  Kommer barn över 6 år ha munskydd hela dagarna då? Eller bara i några regioner?

  Känner igen det där med hantverkare speciellt i huset på La Manga som är överfullt, ännu mer när vi är där hela familjen med allas saker, mina föräldrar sover i vardagsrummet etc… ett kaos. Pinsamt men men…de har nog sett det mest ha ha.

  Gilla

  • Påbudet om munskydd gäller i hela landet nu, även om direktivet har införts efter beslut av regionalmyndigheterna en efter en, dvs inte samtidigt. Åldersgränsen är 6 år. Det gäller ju överallt och därmed också i skolan. Från början var det meningen att de skulle slippa i sina samlevnadsgrupper men det ändrades när smittspridningen tog fart.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s