Det går upp och det går ned…

Hej. Det var länge sedan..! Förlåt för att jag är så usel på att uppdatera. Men mina dagar är så otroligt fullsmockade. Det känns löjligt att säga det. Folk jag pratar med tycker jag låter så lugn och harmonisk (till skillnad från tidigare, när jag altid var på språng och med andan i halsen), och jag kan riktigt känna deras bild av hur jag myser här hemma, skrotar runt i mjukisbyxor, skriver lite, dricker en kopp kaffe, går ut med hunden, skriver lite till. Och så är det ju faktiskt! Haha! Bara det att från det att klockan ringer 6.30 tills jag lagar middag vid 19-20-tiden och mer eller mindre kopplar bort andra måsten, så är varje halvtimme öronmärkt. Så till den grad att jag kan få stresspåslag om någon ringer oanmäld och hela mitt dagsprogram vänds på ända. När mina rutiner fungerar, kan livet dock vara ganska harmoniskt. Även om jag förundras över att jag, trots att jag skalat bort så himla många saker i livet (pendling, möten, kompisträffar, etc), ändå känner att dagarna inte räcker till. Inte på långa vägar. Hur är det möjligt?

Julen var bra. Jag var halvtidsledig i två veckor vilket var väldigt välkommet efter att inte ha haft semester sedan förra julen. Eller egentligen var jag ju mer ledig. Jag jobbade tre timmar om dagen och helgdagarna kunde jag i princip koppla bort helt (förutom några när jag hade jour).

Trots ensamheten, kändes det faktiskt riktigt bra och jag är stolt över mig själv som lyckades få till en bra julkänsla på egen hand. Av mys och traditioner. Jag hoppas jag slipper göra om det nästa år, men kommer ändå minnas den gångna julen med värme. Den blev ett speciellt och fint minne. Förhoppningsvis unikt.

Lugn och ro. Promenader. Serier. Böcker. Mat och vin. Arne Weise. Många brasor i kaminen. Jultomte. Riktig julgran. Många stora julklappar till Iván (jag måste ju alltid anpassa mig till en resväska i vanliga fall så jag gick lite överstyr). Utomhusteater i Málaga. Några Facetimes med vänner (bland annat ett fyra timmar långt samtal med en av mina bästa vänner i Sverige. Som inleddes klockan 01 på nyårsafton… jag firade själv för Iván var med sin pappa men lyckades alltså starta 2021 både extremt trött och bakis… bisarrt var att hon en bit in i samtalet fick besked via sms att hon var covidpositiv… Hon mår dock bra tack och lov!).

Idag sa den andalusiska regionalmyndigheten att om vi tidigare gått igenom vågor, så står vi nu inför en tsunami. Så ja, läget är inte bra alls här… högsta smittfrekvensen under hela pandemin. Beläggningen på sjukhusen är mycket hög och varje dag rapporteras nya rekordsiffror. Vi är satta i kommunperimeterkarantän igen, utegångsförbud 22-07 (fast den andalusiska regionalmyndigheten ber att folk ska hålla sig hemma från kl 20), max 4 personer får träffas (fast rekommendationen är att inte träffas alls om det inte behövs). Många regioner, inklusive Andalusien, har bett centralregeringen om större befogenheter att utöka utegångsförbudet och beordra hemkarantän. Det sista i kommuner med en smittfrekvens på över 1.000 per 100.000 invånare. Men de fick bestämt nej igår.

Nog om smittan.

Nytt för i år är att Iván ska vara mer hos sin pappa och under planerade former. Till att börja med fyra nätter varannan vecka. Första gången gick bra men jag saknade honom från dag ett. Vem behöver egentid i pandemitider liksom? Men jag blir säkert bättre på att vara ensam, vad det lider. Det öppnas ju vissa dörrar. Jag ska bara träna lite. Och så ska ett viss pandemi gärna ta slut också för att det ska gå att njuta på riktigt av det…

Hur mår ni?

Lillejulafton. Peppen.
Julafton med Arne Weise. Peppen..?
Tomten kom!!!
Alla dessa promenader.
Dessa två alltså. Detta var innan Zingo några dagar senare rymde och det fick vara slut på koppellösa promenader på stranden för ett tag.
I januari kom regnet, men julen var bara en enda stor sol. Dock kallt. Bästa kombon.
Nyårsafton. En kan ha det sämre trots allt.
Och helt ensam var jag ju faktiskt inte..!

2 tankar på “Det går upp och det går ned…

 1. Så roligt med ett inlägg från dig! Jag vet hur det är, när man inte har någon stund alls på dagen som är ledig och man kan sätta sig och skriva, ja, då måste det gå lång tid mellan inläggen. det får vara så. Tur att vår husaffär rä avklarad, så behöver du inte längre svara på alla mina husfrågor! En stressfaktor mindre! 🙂

  Vilken lugn och fin jul ni verkar ha haft! Det hade vi också, i vår ensamhet. Vi hade en kompis som sov över, och det var den bästa spanska jul jag har upplevt.

  Byn där Disa går i skolan är totalstängd, de har en smittfrekvens på över 1 000 smittade per 100 000 invånare. Men den är så liten, så det är på grund av endast två personer som all verksamhet har fått stänga ner. Med tanke på det är jag glad att utegångsförbudet från klockan 20 inte har gått igenom. Men å andra sidan tror jag inte att någon i byn skulle bry sig om det ändå, och där finns ingen polis.

  Runa är snorig, febrig och lite hostig, troligtvis ännu en dagisförkylning, men hela familjen håller sig hemma, i fall om att. Vi avvaktar med test, eftersom ett test innebär isolering i minst 10 dagar för alla fyra, oavsett testresultat, men vi får se hur vi gör. Som Jesús sa, om sätts i karantän utan att någon har viruset så skyddas vi i alla fall nu när tredje vågen härjar.

  Gilla

  • Tack! Roligt med kommentar från dig 🙂 Tur att er husaffär är avklarad men inte för min skull, dina frågor störde verkligen inte, tvärtom!! vad skönt att ni också fick en bra jul! Jobbigt dock att skolan är stängd, eller är skolan öppen fast byn är stängd? Och att Runa är sjuk 😦 Här är det nu flera kustkommuner som närmar sig 1000 och troligen får stänga ned helt i veckan som kommer. Än så länge är Benalmádena en bit ifrån men fortsätter det öka är vi vi också där snart. Ligger på drygt 660 just nu. Hoppas Runa blir frisk snart och inte smittar er!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s